Jednoduchý recept

Marinované pomeranče

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13937
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

20 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
4 ks Pomeranče
4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
9% Sacharidy 33 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 17 mg
5% Bílkoviny 3 g

Marinované pomeranče postup přípravy receptu:

1

Pomeranče okartáčujeme pod teplou vodou, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Uvařenou kůru necháme na sítu okapat.

2

Cukr zkaramelizujeme se lžící vody, přidáme ještě lžíci vody, pomerančovou kůru a hřebíček. Vše vaříme, dokud sirup nezačne ulpívat na kůře.

3

Z pomerančů odstraníme bílou slupku, vložíme je do mísy, polijeme sirupem, obrátíme a necháme 2 hodiny v chladu.

4

Vychlazené pomeranče upravíme na talířky, nařízneme do křížku a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou) a lístkem meduňky.

Poznámka

Servírujeme studené. Použijeme chemicky neošetřené pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept