Recept

Špagety s hrachovými lusky a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13944
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Čedar
1 l Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 218kJ
31% Sacharidy 111 g
29% Tuky 22 g
47% Sodík 949 mg
57% Bílkoviny 32 g

Špagety s hrachovými lusky a sýrem postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.

2

V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme.

3

Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme.

4

Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept