Těstoviny zapečené s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené s kysaným zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13946 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Gouda 45% |
200 g | Těstoviny nevaječné |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 359,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Těstoviny nevaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapečené s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do hrnce dáme kysané zelí, podusíme asi 10 minut. Polovinu sýra nakrájíme na kostičky, zbylý nastrouháme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme polovinu vařených těstovin, polovinu podušeného zelí a posypeme polovinou sýra, nakrájeného na kostičky. Okořeníme kmínem. Zbylé těstoviny a zelí smícháme, navršíme na sýr. |
3 | Šunku, pokrájenou na kostičky smícháme se zakysanou smetanou a zbylým nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme, směsí zalijeme nákyp. |
4 | Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.