Recept

Žampionový salát po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13948
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Feferony
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 80 kcal
Kilojoule 336kJ
2% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 68 mg
10% Bílkoviny 5 g

Žampionový salát po italsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji 8 - 10 minut.

2

Z omytých bylinek otrháme lístky a nasekáme je. Žampiony, bylinky a oloupaný, nasekaný česnek promícháme v míse.

3

Rozšleháme zbylý olej s balsamicovým octem a citronovou šťávou. Zálivku osolíme, opepříme a přelijeme jí žampionový salát. Promícháme a pod pokličkou necháme asi hodinu rozležet.

4

Salát ozdobíme na nudličky pokrájenou feferonkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept