Žampionový salát po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionový salát po italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13948 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 ks | Feferony |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 599,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citronová šťáva, Feferony, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionový salát po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji 8 - 10 minut. |
2 | Z omytých bylinek otrháme lístky a nasekáme je. Žampiony, bylinky a oloupaný, nasekaný česnek promícháme v míse. |
3 | Rozšleháme zbylý olej s balsamicovým octem a citronovou šťávou. Zálivku osolíme, opepříme a přelijeme jí žampionový salát. Promícháme a pod pokličkou necháme asi hodinu rozležet. |
4 | Salát ozdobíme na nudličky pokrájenou feferonkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.