Recept

Vepřová pečínka s rozmarýnem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13950
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory
3 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
500 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřové kotlety
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 136kJ
17% Sacharidy 62 g
380% Tuky 285 g
30% Sodík 591 mg
115% Bílkoviny 65 g

Vepřová pečínka s rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia.

2

Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar.

3

Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept