Vepřová pečínka s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečínka s rozmarýnem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
500 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřové kotlety |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 175,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečínka s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia. |
2 | Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar. |
3 | Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.