Recept

Tymiánové brambory s citronem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13951

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
10% Sacharidy 37 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 221 mg
13% Bílkoviny 7 g

Tymiánové brambory s citronem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Do pánve vložíme plátky brambor a výrazně osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Pečeme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Brambory každých 10 minut obrátíme.

2

Podáváme jako samostatný pokrm s listovým nebo hlávkovým salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept