Recept

Špagety s ostrou masovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13953
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
500 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Olivy nakládané
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 243kJ
24% Sacharidy 86 g
47% Tuky 35 g
33% Sodík 666 mg
49% Bílkoviny 28 g

Špagety s ostrou masovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, opečeme je, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu a protlak. Zvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, okořeníme chilli, oreganem a mírně osladíme.

3

Špagety upravíme na talíře a přelijeme masovou omáčkou. Ozdobíme nakrájenými olivami a posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept