Penne s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13957 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
250 g | Hříbky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 362,6mg |
Vláknina | 999,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hříbky čerstvé, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi do křupava. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Na výpeku ze všech stran opečeme očištěné houby. Přidáme těstoviny a zamícháme. |
3 | Smícháme zakysanou a sladkou smetanu a opatrně přelijeme pokrm. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme opečenou slaninu a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.