Jednoduchý recept

Mascarpone s medovou pěnou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13960
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

40 g Čokoláda hořká
3 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
1 ks Mandarinky
250 g Mascarpone
150 g Med včelí
0,5 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 191kJ
15% Sacharidy 52 g
62% Tuky 46 g
3% Sodík 67 mg
12% Bílkoviny 6 g

Mascarpone s medovou pěnou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.

2

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.

3

Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.

4

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.

5

Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept