Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13964

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Okurky
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
300 g Telecí maso mleté
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
5% Sacharidy 19 g
15% Tuky 11 g
6% Sodík 127 mg
37% Bílkoviny 21 g

Okurky plněné dušené postup přípravy receptu:

1

Příprava náplně: žemle namočené v mléce přidáme k namletému masu, vymačkáme, přidáme žloutky, nasekanou petrželovou nať a směs řádně promícháme.

2

Příprava okurek: okurky oloupeme, rozkrojíme podélně, odstraníme semena, půlky okurek osolíme a naplníme nádivkou. Vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo, podlijeme, přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Poté je odkryjeme a trochu opečeme.

3

Podáváme jako předkrm anebo s brambory a salátem jako hlavní jídlo.

Poznámka

Servírujeme teplé. Obměna: S okurkami můžeme podusit čtyři oloupaná a přepůlená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept