Paprikový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový guláš
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13970 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
3 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 610,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový guláš postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na drobno pokrájené maso, osolíme a dusíme. |
2 | Poté přidáme omyté, vyčištěné a na proužky rozkrájené papriky, na malé kostky krájené brambory, podlijeme a dusíme do měkka. Na závěr přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata, podusíme a přilijeme smetanu s moukou. Krátce povaříme a podáváme s bílým chlebem nebo topinkami z bílého chleba. |
Poznámka
Servírujeme teplé.