Papriky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky smažené
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13971 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
8 ks | Paprika červená |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 334,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 178,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky smažené postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, opečeme v troubě po všech stranách, zabalíme do ubrousku a po chvíli oloupeme. Zbavíme semen, osolíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaných osolených vejcích a osmažíme. |
2 | Podáváme s bramborovu kaší a saláty. |
Poznámka
Obměny: Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance. Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích, v mouce a opět ve vejcích. Obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem.