Pórek zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek zapečený
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13972 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
350 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 201,8mg |
Draslík | 699,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek zapečený postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody. |
2 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky. |
3 | Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký. |
4 | Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.