Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13972
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 ks Brambory vařené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
350 g Pórek
1 špetka Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
13% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
23% Sodík 468 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pórek zapečený postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, nakrájíme na kousky zhruba 5 cm dlouhé a uvaříme v malém množství osolené vody.

2

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, po odstavení z ohně přimícháme žloutky.

3

Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní pórek s bramborami, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. Sýr nesmí příliš zhnědnout, byl by hořký.

4

Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept