Recept

Kuřecí prsíčka v zelném závitku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13974

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
4 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
100 g Zeleninová směs jarní - mražená
1 ks Zelí hlávkové bílé
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 442 mg
86% Bílkoviny 48 g

Kuřecí prsíčka v zelném závitku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme asi 10 minut na oleji. Vmícháme hořčici, nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.

2

Z omytého zelí oddělíme 8 listů, seřízneme žebra a listy asi 2 minuty povaříme. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou houbovou náplní. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů a sepneme párátky. Závitky opečeme na sádle, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Nakonec k masu přidáme zeleninu, 10 minut podusíme a vmícháme smetanu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept