Kuřecí prsíčka v zelném závitku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka v zelném závitku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13974 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 135,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka v zelném závitku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme asi 10 minut na oleji. Vmícháme hořčici, nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme. |
2 | Z omytého zelí oddělíme 8 listů, seřízneme žebra a listy asi 2 minuty povaříme. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou houbovou náplní. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů a sepneme párátky. Závitky opečeme na sádle, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Nakonec k masu přidáme zeleninu, 10 minut podusíme a vmícháme smetanu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.