Brambory plněné kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné kysaným zelím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13976 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
400 g | Luncheon Meat |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
100 g | Salát Polníček |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 677,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Luncheon Meat, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a rozpůlíme. Oloupanou, na jemno nasekanou cibuli osmahneme na oleji, přidáme překrájené zelí, kmín, na kostičky pokrájený luncheon meat a prohřejeme. |
2 | Z půlek brambor vydlabeme lžící dužinu a spolu se 3 lžícemi octa ji vmícháme do zelí. Osolíme, opepříme a připravenou směsí naplníme brambory. |
3 | Omyté okurky krájíme na plátky, rajčata na dílky. Vše upravíme na talíře, pokapeme octem, osolíme a opepříme. Přidáme plněné brambory a pokrm ozdobíme omytým polníčkem. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.