Plněná rajčata s jáhlami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata s jáhlami a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13978 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Jáhly - loupané proso |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 439,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jáhly - loupané proso, Máta, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná rajčata s jáhlami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. Rajčata omyjeme, vydlabeme vnitřky, dužinu nakrájíme na kousky. Polovinu dužiny promícháme s polovinou pokrájené cibule, s nasekanou mátou, sýrem, vejcem a jáhlami. Podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata. |
2 | Na pánvi na másle osmahneme zbylou cibuli a rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme plněná rajčata, pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.