Recept

Plněná rajčata s jáhlami a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13978
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Máslo čerstvé
10 g Máta
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
9% Sacharidy 31 g
10% Tuky 7 g
19% Sodík 380 mg
18% Bílkoviny 10 g

Plněná rajčata s jáhlami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru asi 20 minut. Rajčata omyjeme, vydlabeme vnitřky, dužinu nakrájíme na kousky. Polovinu dužiny promícháme s polovinou pokrájené cibule, s nasekanou mátou, sýrem, vejcem a jáhlami. Podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směsí naplníme vydlabaná rajčata.

2

Na pánvi na másle osmahneme zbylou cibuli a rozkrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Navrch položíme plněná rajčata, pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept