Zeleninová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1398 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Celer - nať |
50 g | Česnek |
600 g | Cibule |
1 kg | Mrkev kořen |
700 g | Petržel - nať |
500 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 107 kcal
Kilojoule 449kJ
6% Sacharidy 21 g
256% Tuky 192 g
809% Sodík 16 g
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 568,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a opláchneme vodou. |
2 | Nať zbavíme stonků,všechny suroviny umeleme v robotu. |
3 | Směs dáme do větší nádoby, |
4 | promícháme a počkáme, až zelenina pustí šťávu. |
5 | Směs naplníme do sklenic,uzavřeme a necháme v chladu. |
Pro neznalé by byla vhodná poznámka, že před upotřebením: např. do polévky (2-4 lžíce) musíme zeleninu dobře promít pod tekoucí vodou a polevku už nesolíme.