Omeleta s hermelínem a brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s hermelínem a brusinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13980 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
290 g | Kompot brusinkový |
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
6 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 402,1mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Solamyl, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s hermelínem a brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme mléko, uvedeme do varu a přilijeme solamyl rozmíchaný ve 125 ml vody. Necháme přejít varem. Do omáčky postupně vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Na másle na teflonové pánvi z vaječného těsta postupně usmažíme 4 omelety a necháme je na teplém místě. Pánev při smažení přikryjeme poklicí. |
3 | Hermelíny podélně rozkrojíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýru. Omelety přikryjeme druhou polovinou a upravíme na talíře. Podlijeme je brusinkovým kompotem a podáváme. |