Recept

Rajčata plněná masitou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13983
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
2 šálek Hovězí maso dušené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 hrst Petržel - nať
10 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
5% Sacharidy 19 g
38% Tuky 28 g
4% Sodík 90 mg
40% Bílkoviny 23 g

Rajčata plněná masitou směsí postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a krátce zasmahneme. Zalijeme vývarem, povaříme, přidáme mleté maso, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme a krátce podusíme. Odstavíme z ohně a vmícháme vejce.

2

Omytá rajčata osušíme a na straně od stopky je vydlabeme. Dřeň dáme stranou pro pozdější použití. Rajčata naplníme masitou směsí hodně do výšky a vyskládáme do zapékací mísy na rozehřáté máslo. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, aby nepopraskala. K podlití použijeme vydlabanou šťávu a dřeň z rajčat.

3

Podáváme s topinkami z bílého chleba anebo s bramborovou kaší a saláty.

Poznámka

Obměny : Při zapékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem. Masitou směs nahradíme směsí z dušených žampiónů či hříbků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept