Rajčata plněná vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13984 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 hrst | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 283,8mg |
Draslík | 368,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná vejci postup přípravy receptu:
1 | Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky. |
2 | Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný. |
3 | Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami. |
Poznámka
Obměna : Vejce můžeme nahradit dušenými žampióny.