Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13984
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 076kJ
2% Sacharidy 6 g
30% Tuky 22 g
10% Sodík 194 mg
17% Bílkoviny 9 g

Rajčata plněná vejci postup přípravy receptu:

1

Pro tuto úpravu zvolíme rajčata větší. Omyjeme je, seřízneme u stopky, vydlabeme, do každého dáme lžičku tekutého másla, rozklepneme syrové vejce, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme do poloviny kyselou smetanou s trochou soli a mouky.

2

Pečeme v rozehřáté troubě. Bílek se srazí a žloutek musí zůstat vláčný.

3

Podáváme jako předkrm s topinkami z bílé veky nebo jako večeři s bramborami.

Poznámka

Obměna : Vejce můžeme nahradit dušenými žampióny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept