Rajčata zapečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata zapečená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 13985 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata |
50 g | Sýr Parmezán |
187,5 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 590,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata zapečená postup přípravy receptu:
1 | Vymastíme zapékací mísu. |
2 | Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté je obalíme po obou stranách v mouce a vyskládáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželovou natí, osolíme a zalijeme kyselou smetanou. Povrch opět posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme. |
3 | Podáváme s chlebem. |