Závin s uzeným lososem a limetkovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s uzeným lososem a limetkovou pěnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13990 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
10 g | Kopr čerstvý |
2 ks | Limetka |
500 g | Listové těsto |
200 g | Losos uzený |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 135,8mg |
Draslík | 299,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 433,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Limetka, Losos uzený, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s uzeným lososem a limetkovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhaný sýr a nasekané bylinky smícháme s polovinou zakysané smetany a opepříme. |
2 | Listové těsto rozválíme na 4 stejné pláty, poklademe je jemně nasekaným uzeným lososem a potřeme připravenou bylinkovou smetanou. Těsto svineme do závinu a pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia dozlatova. |
3 | Z jedné omyté limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ušleháme smetanu, vmícháme zbylou zakysanou smetanu, limetkovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a osladíme. |
4 | Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme se studenou smetanouvou omáčkou a plátky limetky. |
Poznámka
Limetky můžeme nahradit citronem.