Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13991 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
20 ml | Vodka |
600 ml | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 454,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Vodka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a dužinu nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme rajčatový protlak. Podle chuti přisladíme, vmícháme nasekanou bazalku a zalijeme vývarem. Vše vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut. |
3 | Do polévky přidáme šunku nakrájenou na kostičky a vodku. Polévku nalijeme do talířů a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. |