Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hrozinky |
8 ks | Jehněčí kotlety |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
200 ml | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 134,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hrozinky, Jehněčí kotlety, Kardamom, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu. |
2 | Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky. |
3 | Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou. |
4 | Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu. |