Recept

Zelenina zapečená s Hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13997

Ingredience

250 g Brokolice
1 ks Cibule
2 ks Kedlubna
100 ml Mléko polotučné
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
150 g Smetana 16% (pochoutková)
125 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
9% Sacharidy 33 g
256% Tuky 192 g
16% Sodík 324 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zelenina zapečená s Hermelínem postup přípravy receptu:

1

Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.

3

Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.

4

Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept