Bramborový salát s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s dresinkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13998 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Ředkvička |
100 g | Salát Polníček |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 979,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Ocet vinný, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý, Salát Polníček, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme a po částečném vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Polníček omyjeme a 75 g listů rozmixujeme s horkým vývarem, olejem a octem. Osolíme, opepříme a osladíme podle chuti. |
3 | Plátky brambor smícháme s dresinkem a necháme odležet asi 1 hodinu. |
4 | Ředkvičky očistíme a nakrájíme na nudličky. Vejce vařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na dílky. Ředkvičky, vejce a zbylý polníček zlehka vmícháme do salátu a podáváme. |