Recept

Tresčí filé na špenátu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13999

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
20 g Ořechy vlašské
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
600 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 429kJ
3% Sacharidy 9 g
26% Tuky 19 g
16% Sodík 314 mg
56% Bílkoviny 31 g

Tresčí filé na špenátu postup přípravy receptu:

1

Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou.

2

Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni.

3

Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě.

4

Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept