Tresčí filé na špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí filé na špenátu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13999 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Ořechy vlašské |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 62,0mg |
Draslík | 890,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí filé na špenátu postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Očištěný, propláchnutý špenát chvíli podusíme na středním ohni. |
3 | Máslo smícháme s prolisovaným česnekem a potřeme jím zapékací mísu. Vložíme do ní špenát, přilijeme víno a osolíme. Navrch položíme porce filé. Dusíme v troubě pod poklicí při 200 stupních Celsia asi 20 minut. Pokličku odstraníme a ještě krátce necháme v troubě. |
4 | Smícháme mleté ořechy, nastrouhaný sýr a smetanu. Pokrm vyjmeme z trouby a navrch filé rozdělíme smetanovou směs. Zapékáme ještě 10 minut a podáváme. |