Recept

Lilkové řízky s tvarohovým dipem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14000

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Citrony
2 ks Lilek
80 g Majonéza
200 g Mandle plátky
3 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Parmezán
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 736kJ
7% Sacharidy 26 g
106% Tuky 80 g
37% Sodík 749 mg
58% Bílkoviny 33 g

Lilkové řízky s tvarohovým dipem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Osolíme je po obou stranách a necháme sůl působit asi 20 minut.

2

Tvaroh smícháme s majonézou, prolisovaným česnekem, mlékem a nasekanými bylinkami. Podle chuti osolíme.

3

Mandle smícháme s nastrouhaným sýrem. Plátky lilků opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Obalujeme je v mouce, rozšlehaných vejcích a směsi mandlí a sýru. Řízky smažíme na másle po každé straně 4 minuty dozlatova.

4

Podáváme s tvarohovým dipem a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept