Recept

Hrášek se slaninou a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14002

Ingredience

2 ks Cibule
450 g Hrášek mražený
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 249kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
34% Sodík 679 mg
21% Bílkoviny 12 g

Hrášek se slaninou a cibulí postup přípravy receptu:

1

V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.

2

Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.

3

Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

4

Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept