Hrášek se slaninou a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek se slaninou a cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14002 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
450 g | Hrášek mražený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 382,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek se slaninou a cibulí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině. |
2 | Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut. |
3 | Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem. |