Recept

Česneková polévka s hroznovým vínem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14003

Ingredience

250 g Hroznové víno
100 g Mandle mleté
20 g Mandle plátky
2 polévková lžíce Ocet Sherry
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
16% Sacharidy 57 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 115 mg
23% Bílkoviny 13 g

Česneková polévka s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.

2

Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.

3

Podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept