Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14006

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
100 g Hrozinky
125 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 112kJ
22% Sacharidy 77 g
19% Tuky 14 g
9% Sodík 183 mg
35% Bílkoviny 20 g

Císařský trhanec postup přípravy receptu:

1

Rozšleháme mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme polohrubou mouku a rozinky, které jsme předem namočili do teplé vody a osušili. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo a nalijeme do něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 20 minut.

3

Pekáček vyjmeme z trouby a těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme po druhé straně.

4

Pečený trhanec ihned vydatně posypeme moučkovým cukrem, který se v pekáčku ještě trochu roztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept