Císařský trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Císařský trhanec
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14006 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
20 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 377,1mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Císařský trhanec postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Postupně vmícháme polohrubou mouku a rozinky, které jsme předem namočili do teplé vody a osušili. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | V pekáčku rozehřejeme máslo a nalijeme do něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 20 minut. |
3 | Pekáček vyjmeme z trouby a těsto roztrháme na větší kousky, obrátíme a dopečeme po druhé straně. |
4 | Pečený trhanec ihned vydatně posypeme moučkovým cukrem, který se v pekáčku ještě trochu roztaví. |