Plněné filé s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné filé s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chřest bílý |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
500 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 192,1mg |
Draslík | 364,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné filé s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě. |
2 | Porce filé omyjeme, osušíme a vyřízneme do nich kapsu. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme solí a pepřem. Nastrouhaný sýr smícháme s nasekaným koprem a směsí naplníme kapsy. |
3 | Připravené filé obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Trojobal na filé dobře přimáčkneme. Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém másle na pánvi. |
4 | Filé upravíme s chřestem na talíře a ozdobíme snítkou petrželky a plátky citronu. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |