Bramborová hnízda s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová hnízda s hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14008 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
300 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 188,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek mražený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová hnízda s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř. |
2 | Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu. |
3 | Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova. |