Recept

Bramborová hnízda s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14008
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
300 g Hrášek mražený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
50 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 211kJ
13% Sacharidy 48 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 306 mg
24% Bílkoviny 13 g

Bramborová hnízda s hráškem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř.

2

Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu.

3

Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept