Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14012
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
3 ks Estragon
1000 g Losos obecný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Šalotka
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
75 ml Víno šumivé (sekt)
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 864kJ
6% Sacharidy 22 g
19% Tuky 14 g
26% Sodík 529 mg
98% Bílkoviny 55 g

Losos s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.

2

Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.

3

K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept