Koláč s hovězím masem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s hovězím masem a fazolemi
Koláč s hovězím masem a fazolemi
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé sterilované |
750 g | Hovězí maso zadní |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 238,8mg |
Draslík | 433,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s hovězím masem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole. |
2 | Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut. |