Recept

Telecí játra s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14023
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Feferony
400 g Játra telecí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Omáčka na špagety - Bolognese Maggi
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Penne
125 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 381kJ
14% Sacharidy 50 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 283 mg
50% Bílkoviny 28 g

Telecí játra s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou feferonku, zalijeme vínem, 125 ml vody a zahřejeme. Vmícháme omáčku k těstovinám a uvaříme podle návodu.

3

Lístky šalvěje omyjeme, podusíme na lžíci oleje a vyjmeme. Očištěná játra obalíme v mouce a opékáme je na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Potom je osolíme a opepříme.

4

Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme telecími játry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept