Recept

Smažená zelenina s omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14026

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 špetka Kmín celý
2 ks Lilek
75 ml Mléko polotučné
8 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 914kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
33% Sodík 660 mg
24% Bílkoviny 13 g

Smažená zelenina s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 30 minut stát.

2

Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na 2 lžících oleje. Přidáme sójovou omáčku, 50 ml vody a povaříme asi 20 minut. Vydatně osolíme a opepříme.

3

Rozšleháme vejce s mlékem, 30 g nastrouhaného sýru, moukou, solí a pepřem. Těstíčko chvíli necháme odpočinout.

4

Plátky lilků omyjeme a osušíme. Omyté, na plátky nakrájené cukety spolu s plátky lilků namáčíme do těstíčka a opékáme dozlatova na zbylém oleji.

5

Jemně nasekanou petrželku smícháme se zbylým sýrem a posypeme smaženou zeleninu. Omáčku podáváme zvlášť.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept