Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14031
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sezam - semena
125 ml Smetana 12% (konzumní)
70 g Sýr Parmezán
60 ml Víno bílé
625 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 106kJ
20% Sacharidy 72 g
21% Tuky 16 g
51% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Rizoto s kapustou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.

2

Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.

3

Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept