Recept

Větrníčky s avokádovou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14032

Ingredience

2 ks Avokádo
1 ks Bazalka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
10% Sacharidy 36 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 326 mg
33% Bílkoviny 18 g

Větrníčky s avokádovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.

2

Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.

3

Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.

4

Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept