Recept

Chřestová polévka s parmskou šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14035

Ingredience

250 g Chřest bílý
1 špetka Cukr krupice
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
14% Sodík 281 mg
9% Bílkoviny 5 g

Chřestová polévka s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Nalámaný chřest omyjeme, oloupeme a povaříme v osolené vodě s cukrem asi 8 minut. Scedíme a vývar zachytíme.

2

Na rozehřátém másle osmahneme mouku a zvolna přiléváme vývar z chřestu. Povaříme 20 minut, odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Podle chuti opepříme. Do polévky přidáme prošlehané, vychlazené máslo ve vločkách spolu s chřestem.

3

Nakonec přidáme nasucho opražený toastový chléb, nakrájený na kostky a kousky nasucho opečené šunky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept