Chřestová polévka s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s parmskou šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14035 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Nalámaný chřest omyjeme, oloupeme a povaříme v osolené vodě s cukrem asi 8 minut. Scedíme a vývar zachytíme. |
2 | Na rozehřátém másle osmahneme mouku a zvolna přiléváme vývar z chřestu. Povaříme 20 minut, odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Podle chuti opepříme. Do polévky přidáme prošlehané, vychlazené máslo ve vločkách spolu s chřestem. |
3 | Nakonec přidáme nasucho opražený toastový chléb, nakrájený na kostky a kousky nasucho opečené šunky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.