Recept

Platýz na hlávkovém salátu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14040

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Feferony
4 ks Limetka
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
400 g Platýz - filety
2 ks Pomeranče
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 985kJ
12% Sacharidy 43 g
3% Tuky 2 g
14% Sodík 282 mg
41% Bílkoviny 23 g

Platýz na hlávkovém salátu postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.

2

Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme. Citronovou kůru ponecháme stranou. Do citrusové šťávy vmícháme omytou, nasekanou petrželku a na nudličky pokrájené feferonky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a osladíme.

3

Připravenou směsí přelijeme kousky ryby, marinujeme asi 4 hodiny v chladničce.

4

Omyté listy salátu upravíme na talíře. Vždy 3 kousky platýze vložíme do půlky citronové kůry a spolu se zbylou rybou a na kolečka nakrájenou cibulí položíme na salát. Zakapeme marinádou a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept