Farfalle s karí omáčkou a krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s karí omáčkou a krůtím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14041 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Cibule červená |
300 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kari koření |
250 g | Krůtí prsa |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 626,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kari koření, Krůtí prsa, Limetka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Farfalle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s karí omáčkou a krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm omyté, na kousky nakrájené krůtí maso po všech stranách asi 5 minut. Přidáme oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli, omyté, na plátky rozkrájené cukety a rozpůlená rajčata. Vše dusíme asi 3 minuty. Vložíme uvařené těstoviny a za občasného míchání ohříváme 5 minut. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu, vývar, karí koření, sůl, pepř a šťávu z limetky. |
Poznámka
Sevírujeme teplé.