Recept

Jahody s marcipánem a zeleným pepřem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14043

Ingredience

50 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
100 g Marcipánová hmota surová
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 ks Vejce slepičí
250 ml Víno šumivé (sekt)
4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 349kJ
14% Sacharidy 52 g
10% Tuky 7 g
2% Sodík 38 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jahody s marcipánem a zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 8 kruhů o průměru asi 12 cm.

2

Marcipán utřeme do měkka, přidáme žloutek, cukr a nakonec zapracujeme mouku. Pomocí namočené lžíce rozprostřeme těsto do nakreslených kruhů a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Po upečení ještě horké těsto přehneme.

3

Omyté jahody nakrájíme na čtvrtky, v míse smícháme se zeleným pepřem. Zalijeme sektem a necháme vychladit.

4

Jahody rozdělíme do misek, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a ozdobíme upečenou marcipánovou placičkou.

Poznámka

Sevírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept