Recept

Závin s kuřecím masem a zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14045

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 polévková lžíce Hořčice
1 ks Jalovec
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
350 g Kuřecí prsa
250 g Listové těsto
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
375 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
11% Sacharidy 41 g
225% Tuky 169 g
16% Sodík 329 mg
51% Bílkoviny 29 g

Závin s kuřecím masem a zelím postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, osolíme,a opepříme. Přidáme kysané zelí, bobkový list a nadrcený jalovec. Vše krátce osmahneme, vmícháme nakrájenou pažitku a kmín.

2

Těsto rozválíme na plát, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm masovou směs se zelím. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

3

Závin pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Po 20 minutách pečení přikryjeme závin pergamenovým papírem.

4

Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept