Závin s kuřecím masem a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s kuřecím masem a zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14045 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
350 g | Kuřecí prsa |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
375 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 137,1mg |
Draslík | 617,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 26,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kmín celý, Kmín drcený, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Kuřecí prsa, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s kuřecím masem a zelím postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, osolíme,a opepříme. Přidáme kysané zelí, bobkový list a nadrcený jalovec. Vše krátce osmahneme, vmícháme nakrájenou pažitku a kmín. |
2 | Těsto rozválíme na plát, potřeme hořčicí a rozprostřeme na něm masovou směs se zelím. Těsto stočíme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. |
3 | Závin pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Po 20 minutách pečení přikryjeme závin pergamenovým papírem. |
4 | Upečený závin nakrájíme na plátky a podáváme. |